onsdag 18. januar 2023

Fri utbygging i strandsonen med ny kommuneplan


Sist fredag hadde kommunen invitert alle interesserte til et informasjonsmøte angående arealdelen av den kommuneplanen som er under arbeid. Fristen for 2.gangs høring er 20. februar.
Mye bra arbeid var gjort fra administrasjonens side, og spesielt Viken fylkeskommune holdt et veldig bra foredrag. Foredragsholderen nevnte at det var stort utbyggingspress i kommunen vår. Uten styring, blir ikke resultatet bra, var ett av poengene hans.

Det jeg velger  skrive om her, er betydningen av at byggegrensen mellom Skiphelle og Gylteholmen er foreslått satt til kote 0. Utenom dette området, foreslår planen å sette byggegrensen til det stedet eksisterende bygninger står, selv om dette er nærmere fjorden enn 100 meter. Dette betyr en oppheving av byggeforbudet i 100-meters beltet i hele Frogn kommune.
Slik opphever man virkningen av et regelverk som heter "Statlige planretningslinjer for Differensiert forvaltning av Strandsonen". Og slik fratar man de organisasjoner som jobber for allmennhetens interesser i strandsonen, det eneste verktøyet de har.

I denne kommunen er det utbyggeres ønske om å tjene masse penger, våre folkevalgte politikere har øverst på agendaen.
Alle de gode kvaliteter med kommunen vår, og spesielt allmennhetens adgang til fjorden er i ferd med å forsvinne.

Noen få mennesker bruker mye av sin fritid på å kjempe for interessene til flertallet av befolkningen. Det gjør de gjennom organisasjoner som Friluftsforum, Frogn Idrettsråd og Naturvernforbundet. 

De fleste innbyggerne vet ikke hva som foregår, og hva de og kommunens fremtidige innbyggere er i ferd med å miste.

Så har vi utbyggerne. De går inn i store partier, og taler sin egen sak. Og flertallet av deres politiker-kolleger, støtter deres økonomiske interesser.

De organisasjonene som ønsker å bevare folks frie ferdsel i strandsonen og tilgang til fjorden, kjemper en fånyttes kamp. De blir slett ikke hørt!

Et ferskt eksempel på dette, er at tre organisasjoner foreslo i første gangs høring, å gjøre Sjøsenteret på Husvik til en sone for sjønære aktiviteter som seiling og kajakk. Dette var ikke tatt inn i planen, men forbigått i stillhet.

Dette er en oppfordring til deg ! Vil du hjelpe de organisasjonene som kjemper din sak ? Skriv da gjerne følgene i et høringsinnspill: 


Jeg ønsker å beholde byggeforbudet i 100-meters sonen i hele Frogn kommune.
Og skriv gjerne mer. Man kan skrive at utbygging ikke bør skje utenom den grønne grensen som er satt, og at stadig nedbygging av natur, fjerner det biologiske mangfoldet f.eks. Så enkelt kan man si ifra. Og er vi mange nok, kanskje de hører?

Og vil du sette deg bedre inn i kommuneplanen, er alt tilgjengelig på nettet. Bare å Google.


Her er en link du kan bruke til høringsinnspillet: https://kommune24-7.no/0215/bruker?retur=%2f0215%2ffrogn_702516_2&shortname=frogn_702516_2

2 kommentarer:

  1. Dette er en ønsket utvikling fra de store partene - med Høyre i spissen - dessverre.

    SvarSlett
  2. Der har du årsaken. Venstre er også med på det.

    SvarSlett

Jeg vurderer kommentaren din før jeg godkjenner eller avviser. Bare vær saklig og ærlig og normalt høflig. Hvis man sier noe ufordelaktig om enkeltpersoner må man forelegge bevis på påstanden.